Oversikt over varmevekslingsutstyrsindustrien i Kina

Varmevekslerutstyr er et energisparende utstyr som realiserer varmeoverføring mellom to eller flere væsker ved forskjellige temperaturer.Den overfører varme fra en væske med høyere temperatur til en væske med lavere temperatur, slik at væsketemperaturen når prosesssystemet, de spesifiserte indikatorene for å møte behovene til prosessforhold, samtidig er det også et av hovedutstyret for å forbedre energieffektivitet.Industrien for varmevekslingsutstyr involverer over 30 bransjer, som HVAC, miljøvern, papirproduksjon, mat, kjemisk industri, metallurgi, luftbehandling, vannbehandling etc.

  

Dataene viser at markedsstørrelsen til Kinas varmevekslerindustri i 2014 var omtrent 66 milliarder CNY, hovedsakelig innen petroleum, kjemisk industri, metallurgi, elektrisk kraft, skipsbygging, sentralvarme, kjøling og klimaanlegg, maskineri, mat og farmasøytiske produkter. etc. Blant dem er den petrokjemiske industrien fortsatt det største markedet for varmevekslerindustrien, med en markedsstørrelse på 20 milliarder CNY, størrelsen på varmevekslermarkedet i kraftmetallurgifeltet er ca. 10 milliarder CNY, størrelsen på varmevekslermarkedet for skipsbyggingsindustrien er mer enn CNY7 milliarder, markedsstørrelsen på varmevekslere i den mekaniske industrien er omtrent CNY6 milliarder, markedsstørrelsen på varmevekslere i sentralvarmeindustrien overstiger CNY4 milliarder, og næringsmiddelindustrien har også et marked på nesten CNY4 milliarder.I tillegg krever romfartskjøretøyer, halvlederenheter, kjernekraft, vindturbiner, solenergiproduksjon, energi og andre felt et stort antall profesjonelle varmevekslere, og disse markedene er på rundt 15 milliarder CNY.

  

Industrien for varmevekslerutstyr har gjort bemerkelsesverdige prestasjoner innen forskning på energisparing og miljøvern, forbedring av varmevekslingseffektiviteten, redusert trykkfall, spart kostnader og forbedret termisk styrke til enheter osv. Varmevekslerindustrien vil opprettholde stabil vekst i neste periode over tid vil Kinas varmevekslerindustri opprettholde en gjennomsnittlig årlig vekstrate på rundt 10 % fra 2015 til 2025.

 

2
ERV varmegjenvinningsventilator med renser (7)

Innleggstid: 15. juni 2022